Officiële opening peuter/kleutergroep plus Tholen een feit

Onderwijs en zorg hebben in de gemeente Tholen onder grote belangstelling de handen ineengeslagen en openden vol trots op dinsdag 29 januari 2013 officieel de deuren van de peuter/kleutergroep plus in Tholen! De nieuwe groep is een samenwerking tussen Juvent, Jeugd & Opvoedhulp Zeeland en Speciaal Basis Onderwijs De Veste van Stichting Respont.  


Zowel de Wethouder van Onderwijs, Peter Hoek, als die van Jeugdzorg, Jan Oudesluys, waren aanwezig. Beiden hebben een toelichting gegeven en vervolgens samen met de leerlingen het lint doorgeknipt. De openingsceremonie werd voltooid door het samenbrengen van de verschillende puzzelstukjes van zorg en onderwijs zodat de puzzel zorg/onderwijs compleet kon worden gemaakt. Daarna was het tijd voor een hapje en een drankje.


In de gemeente Tholen zijn geen specialistische voorzieningen in de directe woon/leefomgeving van jonge kinderen georganiseerd, waardoor er grote reisafstanden moeten worden afgelegd. Speciaal Basis Onderwijs De Veste (Respont) en Juvent hebben de handen ineen geslagen en een programma ontwikkeld waarin de kernactiviteiten van onderwijs en dagbehandeling geïntegreerd zijn. De peuter/kleutergroep plus is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 6 jaar met gedragsproblemen, ontwikkelingsstoornissen en/of psychiatrische problemen die zo ernstig zijn dat ze daardoor niet kunnen functioneren op een regulier kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of school. Deze kinderen hebben echter wel vaak een onderwijsbehoefte. Met dit aanbod krijgt het kind hulp op maat gericht op de behoefte van het kind. Met bovenstaande voorziening biedt Juvent in samenwerking met SBO De Veste van Respont in de gemeente Tholen een hulpaanbod op maat, in de directe omgeving van het kind!


Klik hier om de folder van de peuter/kleutergroep plus te bekijken.


Klik hier om het interview op Omroep Zeeland over de peuter/kleutergroep plus te beluisteren.