Ouderbrief n.a.v. persconferentie 31 maart

Dinsdagavond 31 maart is nieuwe informatie bekend geworden over de maatregelen tegen het coronavirus. Eén van deze maatregelen is dat alle scholen in Nederland dicht blijven tot en met de meivakantie, dat is bij ons tot 6 mei.

Tot de meivakantie zal de school het afstandsonderwijs blijven organiseren. De meivakantie is van 20 april tot 6 mei, dan zijn de leerlingen vrij. De school zal in de meivakantie geen onderwijs aanbieden. Hoe het na de meivakantie zal gaan, is nog niet bekend. Dat wordt later door het kabinet bekend gemaakt.

De school zal tot aan de meivakantie doorgaan met het aanbieden van opvang voor kinderen waarvoor dat noodzakelijk is. Of en hoe de opvang in de meivakantie geregeld zal zijn, is op dit moment nog niet duidelijk. Het ministerie van onderwijs schrijft daar het volgende over.

“Ondanks de uitzonderlijke situatie waar we momenteel in verkeren gaan de door de school aangehouden meivakantie door. Een tijd waarin kinderen vrije tijd hebben en ook leraren vrij zijn.

Om de noodopvang in deze uitzonderlijke situatie te kunnen continueren zullen de onderwijs- en de kinderopvangsector samen met OCW en SZW de komende tijd gebruiken om samen na te denken over scenario’s met betrekking tot de opvang tijdens de meivakantie".


Wij zullen ouders/verzorgers die nu gebruik maken van de opvang en dat ook in de meivakantie willen doen, tijdig betrekken bij en informeren over hoe het in de meivakantie geregeld zal zijn.


Met vriendelijke groeten,


Tonia de Groene

Directeur OdyZee